Psihoterapie cognitiv comportamentala Dr. Marius M. Stanciupsihoterapie cognitiv-comportamentala
De ce înghițim atâtea mizerii? – Rațiunea în era post-adevărului trecut

De ce înghițim atâtea mizerii? – Rațiunea în era post-adevărului

De când filozoful american Harry G. Frankfurt a scris celebra sa lucrare despre retorică și dezinformare, intitulată expresiv, On Bullshit (2005), societatea umană a cunoscut transformări semnificative în planul comunicării și diseminării informațiilor. Fie că vorbim despre știri false, misticism urban, medicină alternativă sau spiritism, rețelele de socializare colcăie astăzi cu indivizi îndoielnici din perspectiva pregătirii lor academice, dar și cu mase mari de oameni dispuse să ingurgiteze aproape orice inepție atâta vreme cât informația le validează prejudecățile preexistente sau sursa deține proprietăți estetice remarcabile.

Analfabetism științific, inteligență scăzută, distorsiuni cognitive sau amprente schizotipale de personalitate – acestea sunt doar câteva ipoteze avansate în cadrul literaturii de specialitate pentru a explica amploarea pe care pseudo-știința, non-știința și dezinformarea o ia astăzi, în era post-adevărului. La un anumit nivel, însă, speranța rămâne: dacă știm factorii care vulnerabilizează populația marcată de credulitate, putem acționa informat în direcția diminuării efectelor negative a fenomenului discutat.

Dacă crezi în importanța unei comunicări științifice responsabile și vrei să ai parte de o analiză comprehensivă și lucidă a literaturii de specialitate pe tema dezinformării, te așteptăm cu drag pe 20 Mai, ora 11:00, la sediul CINETic din Strada Tudor Arghezi, nr. 3B (în spatele Teatrului Național București), Sector 2, București.

Organizatori: Stanciu Marius – Cabinet Individual de Psihologie, CINETic, Choice.
Durată: 4 ore.

20.05.2018

București, Sector 2, sediul CINETic, Str. Tudor Arghezi, nr. 3B

Participa

Daca doresti sa participi la acest atelier, te poti inscrie completand formularul de mai jos.