Psihoterapie cognitiv comportamentala Dr. Marius M. Stanciupsihoterapie cognitiv-comportamentala

Testimoniale

"Profesorul Marius Stanciu, sub aerul degajat al profesionistului meticulos și lucid (și, dacă dai crezare primei impresii, rece și distant) dezvăluie o suită de trăsături mai omenești decât și-ar îngădui un exponent al științei moderne să întrețină. Timid, fără să fie temător, empatic – și nu doar pentru că așa trebuie să fie psihologul - extrem de politicos și plin de umor în același timp, permite laturii umane să completeze acea conștiinciozitate care poate duce cu ușurință la un teren arid. De altminteri, modul său de asculta și de a sprijini studentul, indiferent de dificultatea sa, sugerează că prețuiește oamenii și, mai mult, își organizează întreaga muncă astfel încât omul devine scopul cel mai însemnat, niciodată mijloc sau simplă conjunctură. În sens tehnic, posedă mijloacele pedagogice în măsură să faciliteze înțelegerea vie a conținuturilor, făcând diferența dintre memorarea unei teme și experiența autentică a învățării. Oferă exemple grăitoare, face analogii expresive, înșiră fluid informațiile și ascultă activ, stârnind mai departe curiozitatea și disponibilitatea oamenilor de a asimila. Nu se mărginește la datele pe care le furnizează subiectul pe care îl tratează, referindu-și sprinten și cu naturalețe la domenii adiacente dar la fel de familiare dânsului (științele sociale, fizica, biologia). Ca orice individ care își fundamentează activitatea pe concepte științifice și care ține la rigoarea epistemică, domnul profesor Stanciu vădește înclinația de a argumenta, solid și coerent, deși poate cu un surplus de patimă, orice punct de vedere pe care îl scoate pe tapet. Ascultă și celelalte perspective și vede punctele tari din miezul lor, însă dibăcia sa dialectică întoarce argumentele în direcția corespunzătoare. Totul, bineînțeles, într-o atmosferă ludică și relaxată. Într-o descriere succintă, dar riguroasă din punct de vedere psihologic, pe Marius Stanciu îl definesc Agreabilitatea și Conștiinciozitatea. Ca atitudine, pregătire și capacități, este un profesionist. Uman, este o persoană blândă, înțelegătoare și generoasă. Lista poate continua mult, însă, deocamdată ne oprim aici."
L.T., 26 ani, masculin, necăsătorit (psihoterapeut)
"În 1960, savantul Edward Lorenz spunea în Teoria Haosului că: "un fenomen care pare a se desfășura la întâmplare are de fapt un element de regularitate ce ar putea fi descris matematic." În termeni mai simpli, există o ordine ascunsă în orice evoluție aparent haotică a oricărui sistem dinamic complex - cum suntem și noi, oamenii. Pentru Marius, această ordine este un obiectiv demonstrat științific și aplicat în concordanță cu mediul sistemului global dinamic. Personalitatea magnetică și pragmatismul său fără de pereche este aproape delirant...desigur, în sensul bun al cuvântului. Dacă l-aș descrie în patru cuvinte (deși îmi este greu, luând în considerare personalitatea lui extrem de complexă), acestea ar fi: profesionalism, etică de munca impecabilă, strălucire și genialitate."
A.B., 31 ani, feminin, căsătorită, fără copii
"Am venit la Marius în urma unei recomandări de pe Facebook, fără prea mari așteptări asupra a ceea ce urma să se întâmple în cadrul ședințelor. Până la urma, fusesem la 4 psihologi și am renunțat de fiecare dată pentru că deși îmi plăceau ședințele, nu vedeam cum orele petrecute cu terapeutul mă ajuta într-adevăr pe termen lung. Marius m-a ajutat sa mă cunosc mai bine, după ce începusem să îmi pierd încredere in valoarea ședințelor de CBT (Terapie Cognitiv-Comportamentală). Mi-a explicat indicatorii rezultați din testele psihometrice și chestionarele administrate, mi-a explicat tendințele din personalitatea mea care m-ar putea trage în jos și m-a ajutat să îmi monitorizez stările și reacțiile mai bine. Abordarea lui este una extrem de analitică și de rațională, bazată pe fapte, urmărind schimbarea mea în timp real. Deși nu ne cunoaștem de mult timp, anxietatea mea a scăzut, încrederea în forțele proprii a crescut și simt că mi-am răspuns deja la multe din dilemele pe care le aveam. Marius este un terapeut empatic, plin de resurse, echilibrat și căruia chiar îi pasă."
B.A., 27 ani, feminin, necăsătorită, fără copii
"Dl Dr. Marius Stanciu mi-a fost profesor în anul I de facultate la Teoria Cunoașterii (Epistemologie). A fost unul dintre cei mai apreciați profesori din facultate, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți colegi, dumnealui punându-mi bazele cunoștințelor teoretice. De asemenea, seminarele dl profesor erau preferatele mele, în special pentru modul în care ne explica toate conceptele într-un mod clar, cu numeroase referințe bibliografice și cu exemple. Așa reușea să ne mențină atenția concentrată timp de două ore. Acum, la finalizarea anilor de studii, îmi amintesc cu drag de acele cursuri și îmi doresc să fi avut mai mulți profesori ca dl. Marius Stanciu – implicați și deschiși."
D.B., 21 ani, femeie, necăsătorită, fără copii
"L-am cunoscut pe Marius la o conferință cu tema “neuroștiințe în educație", iar la o săptămână după aceea am ascultat un interviu cu el pe un post de radio. Acolo am aflat despre numeroasele proiecte în care a fost și este implicat. Angajatorul meu a hotărât ulterior să facem un program de training cu el și atunci am simțit pe pielea ce poate să facă. Țin legătura cu el și acum, urmărindu-i activitatea de peste un an. Dincolo de faptul că în plan personal consider că m-a ajutat să evoluez enorm, Marius M. Stanciu este pentru mine un reper de etică și moralitate în lumea științelor socio-umane (în care, de altfel, activez și eu). Marius este un profesionist în adevăratul sens al cuvântului: asumat, responsabil, corect, extrem de punctual, rațional, eficient și lista ar putea continua. L-am recomandat prietenilor și îl recomand tuturor celor care își doresc să pornească pe drumul autocunoașterii și al îmbunătățirii propriei funcționalități sau celor care au avut experiențe neplăcute cu diverși psihologi, pseudo-mentori sau mai știu eu ce “iluminați” de carton."
G.A., 29 ani, masculin (pedagog)
"Primul lucru pe care începi să-l apreciezi la întâlnirile cu dl. Dr. psiholog este crearea unui spațiu de siguranță emoțională în care te poți deschide cu ușurință si în care îți poți asuma și arăta rănile, trecutul, lupta ta cu ele. Apoi, peste acestea se așterne o empatie și o preocupare față de înțelegerea fiecărui detaliu cum vezi doar la cei pasionați; cei care par aleși de meserie și nu invers. Pentru directa mea experiență cu tot ceea ce înseamnă personalitatea dlui. Marius M. Stanciu, cea mai surprinzătoare este inteligența și volumul extraordinar de informații și corelații care fac din dânsul un psiholog remarcabil. Nu-mi pot exprima decât gratitudinea pentru ajutorul profesionist de care am avut parte în descurcarea propriilor umbre, neuitând aspectul uman, bineînțeles, lăsat la urma tocmai pentru a fi evidențiat. Mulțumesc pentru tot !"
M.N., 44 ani, femeie, necăsătorită, 2 copii